Militari absolvenți ai cursurilor de studiere a limbilor străine

Publicat on iulie 8, 2016 în Evenimente

Militari absolvenți ai cursurilor de studiere a limbilor străine

CHIŞINĂU, 08 iulie 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au absolvit  pe data de 08 iulie curent, Cursurile intensive de bază de studiere a limbii engleze și franceze în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandantului (rector) interimar al Academiei Militare, colonel Gheorghe Țurcanu – studierea şi cunoașterea limbilor străine este o necesitate pentru militari şi oferă posibilitatea de a aplica la cursuri de perfecţionare peste hotare cît şi participarea la misiuni internaţionale.

Şefului interimar al Centrului Lingvistic, locotenent-colonelul (r.) Ion Serjant a subliniat că perioada de studii include şedințe teoretice şi practice cu studierea şi dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit, scris), participanţii fiind evaluaţi la competențele lingvistice conform standardelor moderne.

Cei 42 de militari au studiat limba engleză și franceză în cadrul cursurilor intensive de bază și intermediar la Chișinău, Bălți și Cahul.

Pînă în prezent 1500 de militari au devenit posesorii certificatelor de absolvire a cursurilor de studiere a limbii engleze și franceze din cadrul Centrului Lingvistic, fiind evaluați conform criteriilor STANAG 6001 la limba engleză și franceză.