Expertul NATO, colonelul Gabor Boldizsar a oferit studenţilor lecţii privind „Mediul operaţional militar al secolului XXI”

Publicat on aprilie 14, 2017 în Evenimente

Expertul NATO, colonelul Gabor Boldizsar a oferit studenţilor lecţii privind „Mediul operaţional militar al secolului XXI”

CHIŞINĂU, 14 aprilie 2017 – În perioada 11-14 aprilie 2017, expertul NATO, Domnul Gabor Boldizsar reprezentant al Universităţii Naţionale de Serviciu Public din Ungaria a efectuat o vizită de asistenţă în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Expertul a ţinut un curs de prelegeri studenţilor militari de la ciclul I, studii de licenţă, ciclul II, studii de master şi audienţilor cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

În cadrul orelor de prelegere cu tematica „Mediul operaţional militar al secolului XXI”, Domnul Gabor Boldizsar a vorbit despre mediul operaţional complex, identificarea provocărilor şi ameninţărilor asupra forţelor militare, dar şi aprecierea doctrinelor pentru a răspunde acestor ameninţări.

Comandantul (rector) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate, colonelul Gheorghe Ţurcanu a afirmat că astfel de prelegeri sunt productive deoarece oferă posibilitatea studenţilor militari şi audienţilor cursului postuniversitar de a prelua cunoştinţe privind stadiul actual de cercetare, la nivel naţional, cu referinţă domeniului milităriei în context specializat şi interdisciplinar. În acelaşi context, comandantul a mulţumit expertului NATO pentru asistenţa şi instruirea calitativă a studenţilor.

Este de menţionat că vizita face parte din planul de activitate a Programului de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP).