Studenţii Academiei Militare au participat la „Săptămâna Ştiinţei”

Publicat on noiembrie 14, 2017 în Evenimente

Studenţii Academiei Militare au participat la „Săptămâna Ştiinţei”

        CHIŞINĂU, 14 noiembrie, 2017 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”  au participat la evenimentul „Săptămâna Ştiinţei”, „Biblioteca vie: Ştiinţă. Cercetare. Creativitate. Inovaţie”, organizat şi desfăşurat de Biblioteca Centrală Municipală „B. P. Hasdeu”.

        Potrivit organizatorilor evenimentului menţionat, „Biblioteca vie” este un nou format de activitate şi interacţiune cu publicul, astfel, studenţii academiei au avut posibilitatea de a interacţiona, asculta şi de a adresa întrebări unui specialist într-un anumit domeniu, ştiinţific, literar şi filologic. Studenţii instituţiei au fost repartizaţi în trei grupuri „călătorind” prin rotaţie (ştiinţă, scriere creativă şi critică) în cadrul cărora au avut deosebita plăcere de a prelua informaţii utile de la invitaţii de onoare Elena Ungureanu, doctor habilitat, cercetător la Academia de Ştiinţe din Moldova; Dumitru Crudu, scriitor, poet, deţinător a numeroase premii literare; Mircea V. Ciobanu, critic literar, eseist.

        La final, organizatorii au menţionat că studenţii au fost receptivi, sinceri şi deschişi. S-au convins încă o dată că Ştiinţa nu e doar rigidă (uneori) şi la îndemâna unor domni învârstă, ci este o „artă vie”, este „plăcerea găsirii de răspunsuri la întrebări care ne macină”, este voioasă, haioasă şi pe cât de grea, pe atât de plăcută.

        Este de menţionat că studenţii Academiei Militare au fost profund impresionaţi de evenimentul organizat de Biblioteca Centrală „B. P. Hasdeu”.