(Română) Absolvirea cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene

Posted on November 15, 2019 in Evenimente

(Română) Absolvirea cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Absolvenţii cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene au primit certificatele de absolvire în cadrul unei activităţi festive organizate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Certificatele de absolvire au fost înmânate de către rectorul (comandant) al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop, menţionând importanţa acestui curs de specializare în domeniul apărării antiaeriene pe plan profesional.

Potrivit colonelului (r) Igor Zavalski, obiectivul cursului respectiv a fost axat pe înţelegerea apărării antiaeriene ca un sistem complex, analiza aprofundată a acţiunilor posibile ale inamicului aerian, evaluarea posibilităţilor de luptă ale mijloacelor de ripostă antiaeriană, planificarea corectă a acţiunilor militare şi organizarea corectă a instruirii în subunităţile antiaeriene.

Cursul nominalizat a fost desfăşurat în perioada 04 – 15.11.2019, la care au fost instruiţi 11 militari prin contract din trei unităţi militare ale Armatei Naţionale. Aceasta este a 6-a promoţie a Cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene şi a 15-a promoţie a cursurilor cu tematică aeriană.