(Română) Absolvenţii Academiei Militare repartizaţi la locurile de serviciu

Posted on June 9, 2020 in Evenimente

(Română) Absolvenţii Academiei Militare repartizaţi la locurile de serviciu

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Absolvenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost repartizaţi la locurile de continuare a serviciului militar, în prezenţa comisiei Ministerului Apărării şi conducerii instituției.

Potrivit rectorului (comandant) al Academiei Militare, colonel Sergiu Plop – ,, Entuziasmul tinerilor locotenenţi întru alegerea locaţiei de a servi Patriei nu a fost una de obstacol, deoarece abilităţile de care dau dovadă nu-i stopează în luarea deciziilor. Militarii se schimbă frecvent acolo unde este nevoie de competenţele lor profesionale”.

În acest context, au fost şi cele relatate de preşedintele comisiei de repartizare a absolvenţilor instituţilor de învăţămînt superior în domeniul milităriei, generalul de brigadă Mihail BUCLIŞ, locţiitor şef Marele Stat Major al Armatei Naţionale – ,,Studenţii absolvenţi au fost repartizaţi la locurile de continuare a serviciului militar prin contract în marile unităţi şi unităţi militare ale Armatei Naţionale. Fiecare absolvent a avut posibilitatea de a-şi selecta funcţia dorită conform mediei generale de absolvire”.

Dumnealui le-a urat un bun venit în rîndurile ofiţerilor din Armata Naţională şi a menţionat că cheia succesului este exemplul personal al dumnealor şi grija părintească faţă de subalternii lor.

De menţionat că absolvenţii Academiei Militare pe data de 12 iunie curent, orele 10.00, vor primi diplomele de licenţă şi li se va conferi gradul militar primar al corpului de ofiţeri „locotenent”, în cadrul ceremoniei de absolvire, care va fi organizată în incinta Academiei militare ,,Alexandru cel bun”. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi din cadrul conducerii de vârf a Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major.