Ceremonia de absolvire a Cursului intensiv de bază de studiere a limbii engleze

Posted on January 27, 2023 in Evenimente

Ceremonia de absolvire a Cursului intensiv de bază de studiere a limbii engleze

În cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, precum și în laboratoarele lingvistice din incinta Regimentului de stat major și Brigada 1 infanterie motorizată,  în perioada 12.09.22 – 27.01.23 s-a desfăşurat Cursul intensiv de bază de studiere a limbii engleze, având drept absolvenţi 29 de militari ai Armatei Naționale.

Certificatele de competența lingvistică a militarilor au fost înmânate de catre rectorul (comandant) al Academiei Militare, colonel Iurie GÎRNEŢ, în cadrul unei ceremonii de absolvire organizate cu acest prilej.

Rectorul i-a felicitat pe militarii absolvenți și a subliniat valoarea limbii engleze atât pentru cariera personalului militar al Armatei Naționale cît și pentru participarea la exerciții și diverse misiuni internaționale.

Obiectivul principal al cursului este dezvoltarea performanţelor lingvistice la abilitățile citit, ascultat, vorbit și scris, militarii fiind evaluați la final de curs în conformitate cu criteriile STANAG 6001.

Menţionăm că până în prezent 1606 de militari și angajați civili au absolvit cursuri de studiere a limbilor străine în cadrul Centrului lingvistic.