Ceremonia de transfer a autorității a funcției de rector (comandant) al Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”

Posted on August 14, 2023 in Evenimente

Ceremonia de transfer a autorității a funcției de rector (comandant) al Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”

Astăzi, în incinta instituției, a avut loc ceremonia de transfer a autorității a funcției de rector (comandant) al Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”.

Într-o ceremonie solemnă și emoționantă, colonelul Iurie Gîrneț și-a luat rămas bun de la Drapelul de Luptă al unității – simbolul sacru al instituției. Prezent la eveniment, ministrul apărării – Anatolie Nosatîi, a susținut un discurs de felicitare și mulțumire pentru efortul şi contribuţia semnificativă adusă la prosperarea şi dezvoltarea instituției.

În cadrul aceleiași ceremonii, ministrul apărării a înmânat Drapelul de Luptă noului rector (comandant) al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”- colonel Vadim Cemîrtan, marcând astfel începutul noii etape de conducere și angajament.

Cu acest prilej, efectivul instituției adresează sincere mulțumiri colonelului Iurie Gîrneț pentru serviciul militar îndeplinit și felicită noul rector (comandant) – colonel Vadim Cemîrtan pentru preluarea acestei funcții.