Experienţă britanică pentru echipa participantă la exerciţiul Cambrian Patrol 2017

Publicat on iulie 26, 2017 în Evenimente

Experienţă britanică pentru echipa participantă la exerciţiul  Cambrian Patrol 2017

CHIŞINĂU, 26 iulie 2017 – În cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a avut loc întrevederea locţiitorului ataşatului militar al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova  cu sediul la Chişinău, Andrew Swann cu militarii preconizaţi pentru a participa la exerciţiul internaţional Cambrian Patrol 2017.

            Domnul Andrew Swann a vorbit despre experienţa sa privind participarea la exerciţiul sus menţionat subliniind că este considerat unul dintre cele mai dificile exerciţii din lume şi reprezintă o adevărată provocare. Echipele participante au de parcurs un traseu de  50 de kilometri în mai puţin de 48 de ore, în timp ce îndeplinesc diferite tipuri de misiuni în munţii Cambrian şi dealurile din mijlocul Ţării Galilor. Exerciţiul se desfăşoară atât în ​​timpul zilei, cât şi în timpul nopţii.

Potrivit locotenentului major Pavel Popovici, superiorul echipei desemnate pentru a exerciţiul Cambrian Patrol a menţionat că participarea la exerciţiu presupune o pregătire fizică deosebită. În cadrul acestuia militarii trebuie să îndeplinească mai multe misiuni pe traseul lor, cum ar fi observarea, acordarea primului ajutor, evacuarea răniţilor, recunoaşterea vehiculelor, echipamentelor dar şi traversarea râului cu echipamentul complet fără bărci.

Este de menţionat că acest exerciţiu de patrulare militară internaţională se desfăşoară anual în munţii Cambrian iar echipa Academiei Militare va participa în premieră pentru Armata Naţională.