Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” anunţă concurs pentru înscrierea la studii superioare de doctorat (ciclul III)

Publicat on septembrie 15, 2017 în Anunţuri, Avize

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” anunţă concurs pentru înscrierea la studii superioare de doctorat (ciclul III)

În atenţia candidaţilor la studii superioare de doctorat, ciclul III, Şcoala doctorală „Ştiinţe Militare şi de Securitate” din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” anunţă concurs pentru înscrierea la studii superioare de doctorat (ciclul III), la specialităţile: 581.01 – Artă militară, 582.01 – Securitate şi apărare. În perioada 25.09 – 17.10.2017, candidaţii la studii pot depune dosarele. Cu drept de participare la admitere pentru studii de doctorat sunt doar absolvenţii cu diplomă de studii superioare de master sau echivalentă acesteia, din ţară şi din străinătate.

Dosarul de înscriere la concurs va conţine următoarele acte:

–   Cerere de înscriere la concursul de admitere;

–   Diplomele de studii superioare (licenţă şi master), cu anexele corespunzătoare sau suplimente, în original şi copii;

–   Lista şi copia lucrărilor ştiinţifice publicate (brevetelor de invenţie) sau un referat ştiinţific (în volum de 7 – 10 pagini) la tematica specialităţii alese;

–   Extras din procesul–verbal al şedinţei Consiliului Facultăţii (pentru cadrele didactico-ştiinţifice) sau recomandări a doi specialişti cu grad ştiinţific în domeniu;

–    Curriculum vitae;

–    Copia carnetului de muncă;

–    3 fotografii 3×4;

–    Copia buletinului de identitate.

            Candidaţii care şi-au făcut studiile în străinătate (cu excepţia absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior din România) vor prezenta traducerea diplomei în limba română, legalizată notarial, precum şi copia legalizată a certificatului de recunoaştere şi echivalare a acestuia, acordată de către Ministerul Educaţiei.

            Selectarea candidatului la doctorat e decisă de către comisia de admitere, în baza a două probe de concurs, care vor avea loc în perioada 10 – 16 octombrie 2017:

– Evaluarea competenţelor şi capacităţilor analitice şi de sinteză, capacitatea de gândire critică, originalitatea modului şi a abilităţilor de a formula o problemă relevantă pentru domeniul ştiinţific aplicat. Evaluarea se va realiza prin susţinerea unui referat ştiinţific de specialitate.

– Evaluarea competenţelor lingvistice pentru o limbă străină de circulaţie internaţională (engleza sau franceza). Candidaţii care deţin un certificat ce indică cunoştinţe de nivel B2, STANAG 2222 sau alt certificat recunoscut internaţional (ex. Toefl) vor fi scutiţi de probă, cu nota 10. În alt caz, candidaţii vor fi evaluaţi la limba străină în condiţiile organizate de Şcoala Doctorală.

            Probele de concurs se susţin în cadrul Şcolii Doctorale în prezenţa comisiei de admitere, propuse de Consiliul Şcolii Doctorale şi aprobate de rectorul instituţiei.

            Cetăţenii străini vor putea susţine probele de admitere doar în limbile – română sau rusă.

Nota minimă de admitere este 8 (opt).

            Candidatul la studii este înmatriculat în baza obţinerii avizului favorabil al Consiliului Şcolii Doctorale. Candidaţii selectaţi semnează un contract de studii la doctorat cu Academia Militară. Nu se percepe taxă de înscriere la concursul de admitere. Durata studiilor de doctorat este de 4 ani.

 

A se vedea:

Metodologie privind concursul de admitere la doctorat.pdf