Învingătorii campionatului Republicii Moldova la Jiu-Jiutsu

Posted on October 30, 2012 in Evenimente

Învingătorii campionatului Republicii Moldova la Jiu-Jiutsu

Chișinău, 27 octombrie 2012, Un grup de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat la ediția a 5-a a campionatului Republicii Moldova la Jiu-Jiutsu versiunile Randori și Rigumu-Djiu, desfășurat în perioada 26-27 octombrie curent, în sala sportivă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

După cum a menţionat Igor Gîlca, lector superior-universitar la catedra pregătire fizică și sport a academiei, studenţii militari au demonstrat o înaltă pregătire sportivă în timpul campionatului, care ulterior i-a și favorizat în obținerea rezultatelor finale obținute. La prezentul campionat au participat circa 280 de sportivi din republică cu  vîrste cuprinse între 6-18 ani.

În clasamentul general la categoria individual luptătorii militari au obținut rezultate înalte.

Studenții Nicolae Galbura în versiunea Rigumu-Djiu,Sergiu Bejan și Maxim Caldare în versiunea Randori au devenit deținătorii locului I

Locul II a fost ocupat de către studentul Sergiu Bejan în versiunea Rigumu-Djiu, iar locul trei a revenit studenților Pavel Şulga, Cristian Mîrza, Gheorghe Rotari în versiunea Randori şi Tudor Puiu, Andrei Manic în versiunea Rigumu-Djiu.

De menționat faptul că acest campionat se desfășoară anual, iar scopul este promovarea stilului de viață sănătos, popularizarea sportului “Jiu-Jitsu” în Republica Moldova dar și îmbunătățirea abilităților tehnice ale sportivilor.