(Română) Conferinţă internaţională a grupului de lucru a Consorţiumului PfP instruire distribuită la distanţă (ADL WG Workshop)

Posted on November 14, 2017 in Evenimente

(Română) Conferinţă internaţională a grupului de lucru a Consorţiumului PfP instruire distribuită la distanţă (ADL WG Workshop)

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

          CHIŞINĂU, 14 noiembrie 2017 – Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este gazda și co-organizatoarea conferinţei internaţionale a grupului de lucru a Consorţiumului Parteneriat pentru Pace (PfPC), instruire distribuită la distanţă (ADL WG Workshop).
           Prezent la deschiderea evenimentului, comandantul (rector) al Academiei Militare, colonel Sergiu Plop a specificat că acest atelier de lucru este binevenit atât pentru Republica Moldova cât și pentru celelalte țări participante deoarece permite o colaborare fructuoasă în domeniul învățământului online. În final Dumnealui a subliniat că participanții din cadrul conferinței vor avea posibilitatea de a se familiariza cu istoria, tradițiile și obiceiurile Republicii Moldova.
            De asemenea, cu un mesaj de salut au fost și principalii organizatori ai conferinței Doamna Greta Keremidchieva și Domnul Paul Thurkettle care au menționat că această conferință este mai mult decât o întrevedere pe plan profesional. Conferinţa constituie stabilirea relaţiilor bilaterale necesare pentru perfecţionarea învăţământului avansat distribuit la distanţă, cât şi schimbul de experienţă în domeniul respectiv.
            Pe agenda conferinţei au fost incluse un şir de comunicate: Managementul învățământului distribuit la distanță, tehnologii avansate de învățare, importanța învățământului online, dar și discuții în domeniu.
           Potrivit comandantului, învăţământul avansat distribuit la distanţă a fost implementat în Academia Militară în anul 2010 odată cu lansarea platformei ILIAS, dar și a bibliotecii online. Până în prezent academia se bucură de un număr impunător de utilizatori din cadrul Armatei Naționale care pe lângă faptul că sunt evaluați online anual, militarii au și posibilitatea de a-și reactualiza cunoștințele profesionale în mod individual.
           Este de menţionat că atelierul de lucru găzduit de Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” se desfășoară în perioada 13 – 16 noiembrie curent, a întrunit circa 40 de reprezentanţi din 15 ţări participante şi este sponsorizat anual de Consorţiul Parteneriat pentru Pace (PfPC).