(Română) Studenţii artilerişti în acţiune

Posted on May 30, 2018 in Evenimente

(Română) Studenţii artilerişti în acţiune

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CHIŞINĂU, 29 mai 2018 – la Baza Militară de instruire în perioada 29-31 mai curent, studenţii artilerişti din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” efectuează trageri de luptă din armamentul de artilerie, exerciţii practice de specialitate.

Potrivit Şefului catedrei Artilerie – lector universitar (nivelul 1) maior  Vladimir Raeţchi în perioada menţionată au fost desfăşurate trageri de luptă din aruncătoare de bombe calibru 82 mm, în cadrul exerciţiului tactic cu tema: Bateria de aruncătoare în sprijinul companiei de infanterie în apărare.

„Scopul exerciţiului,  pentru studenţii anului 3 de studii este de a dobândi deprinderi practice în planificarea şi organizarea sprijinului prin foc a luptei de apărare la nivel de comandant pluton de conducere şi comandant pluton de tragere. Pentru studenţii anului 2 de studii scopul este de căpătare a deprinderilor practice în executarea obligaţiunilor de comandant de aruncător şi în calitate de servanţi la aruncător, de asemenea, executarea cercetării şi deservirii tragerii din punctul de comanda şi observare”, a specificat maiorul Vladimir Raeţchi.