Certificate înmînate la absolvirea Cursului avansat de ofițeri inferiori interarme

Posted on October 28, 2022 in Evenimente

Certificate înmînate la absolvirea     Cursului avansat de ofițeri inferiori interarme

CHIȘINĂU, 28 octombrie 2022,  Un grup de militari prin contract ai Armatei Naționale, au absolvit cursul avansat de ofițeri interarme, desfăşurat în perioada 05.09 – 28.10.2022,  în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate.

       Programul cursului avansat de ofițeri inferiori este destinat pregătirii ofițerilor pentru a îndeplini funcțiile de comandant de companie și ofițer de stat major în cadrul batalionului.

      În cadrul cursului, au fost organizate și desfășurate activități de instruire, perfecționare a  cunoștințelor și competențelor necesare atribuțiilor funcționale.   Această instruire, reprezintă un avantaj în vederea promovării militarilor  prin contract în funcții conform Ghidului carierei militare.  

       Scopul cursului avansat ofițeri inferiori este formarea ofițerilor competenți să conducă cu pricepere cu companiile și să activeze în calitate de ofițer de stat major în cadrul compartimentelor statului major al batalionului.

       Cursul menționat, face parte din planul de instruire al  Armatei Naţionale pentru anul 2022, prevede formarea și dezvoltarea profesională continuă a corpului de ofițeri inferiori din Armata Națională.