Vicecampion European la K-1 de amatori

Publicat on mai 17, 2012 în Evenimente

Vicecampion European la K-1 de amatori

CHIŞINĂU, 17 mai 2012 – În perioada 10 – 13 mai curent în Lituania s-a desfăşurat Campionatul European la K1 de amatori. Printre sportivii moldoveni în selecţionata noastră a participat şi studentul Dmitrii Sîrbu din anul I al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Sportivul Academiei Militare, Dmitrii Sîrbu de la specialitatea infanterie, a obţinut locul II, categoria de greutate 60 kg, la campionat fiind învins doar de luptătorul din Federaţia Rusă, Dmitrii Isaev.

Evenimentul din Lituania a fost organizat sub egida primei federaţii de World Amateur K1 Federation şi are titulatura de K1. Competiţia a testat, printre altele, rezistenţa sportivilor. Spre exemplu, un luptător din categoria mijlocie, dacă reuşeşte să treacă de primele meciuri, poate avea şi două confruntări în aceeaşi zi. Worl Amateur K-1 Federation este prima federaţie de kickboxing din Europa la nivel de amatori care are titulatura de K1, este direct interesată de tinerele talente pentru promoţia K1.

Luptătorii moldoveni de K-1 au înregistrat un rezultat excelent la Campionatul European menţionat. Sportivii noştri, care au participat în premieră la o competiţie de asemenea nivel, au evoluat 10 luptători care au cucerit 7 medalii. În clasamentul general pe echipe selecţionata Moldovei a ocupat locul 3. La turneul K1 au participat sportivi din 20 de ţări.

De menţionat faptul că luptătorii moldoveni au avut dueluri cu sportivi din Polonia, Olanda şi Rusia.