Cadrele didactice şi studenţii Academiei Militare au participat la Atelierul de lucru organizat de TAIEX

Publicat on octombrie 18, 2013 în Evenimente

Cadrele didactice şi studenţii Academiei Militare au participat la Atelierul de lucru organizat de TAIEX

În perioada 17 – 18 octombrie 2013, reprezentanții Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, locotenent-colonelul Ghenadie SAFONOV, maiorul Ludmila IANOVICI-PASCAL și sergentul Mihail BUCLIȘ, au participat la atelierul ”Workshop on Student-Centred Learning in Higher Education Institutions”, organizat de către TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange), în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova.

Atelierul de lucru s-a desfășurat în Hotelul Leogrand din Chișinău.

TAIEX este un instrument gestionat de către Directoratul General de Extindere a Comisiei Europene și sprijină țările partenere cu privire la armonizarea, aplicarea și asigurarea respectării legislației UE.

Atelierul de lucru s-a concentrat pe schimbul de experiență și cele mai bune practici de punere în aplicare a Învățămîntului Axat pe Student și Obiectivelor de Învățămînt în Învățămîntul Superior la nivel național.

Echipa de experți  TAIEX a fost compusă din:  dr. Terence Clifford-Amos (Marea Britanie), dr. Aphrodite Ktena (Grecia), dr.  Ernő Keszei (Ungaria), dr. Janerik Lundquist (Suedia), dr. Christian Ganseuer (Germania) și  Karina Ufert (Belgia).

La activitate au participat manageri, cadre didactice și studenți din toate instituțiile de învățămînt superior din Republica Moldova.