Lansarea monografiei „Pe urmele eroilor”

Publicat on martie 31, 2016 în Evenimente

Lansarea monografiei „Pe urmele eroilor”

CHIȘINĂU, 31 martie 2016 – Un grup de studenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” a participat la Centrul de Cultură și Istorie Militară la activitatea de lansare a monografiei „Pe urmele eroilor”.

La eveniment au fost prezenți istorici, studenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, persoane care au contribuit la studierea locurilor unde au fost înhumați ostașii români care au căzut pe cîmpul de luptă în timpul primului și al doilea război mondial.

În conținutul lucrării, autorii cărții Vasile Buruiană și Ion Negrei, au studiat detaliat locurile și cimitirele unde sunt ostașii, mulți dintre aceștia fiind neidentificați. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt peste 300 de locuri unde au fost înhumați eroii.

Organizatorii au subliniat că: „Au rămas multe file de istorie necunoscute și, noi suntem acei care reînviem valorile general-umane, iar lucrarea „Pe urmele eroilor” vine ca o completare a trecutului nostru istoric în care încercăm să aducem lumină.În amintirea celor care au luptat și s-au jertfit pentru neatîrnarea, reîntregirea și libertatea țării. Lucrarea fiind istoriografia cimitirelor și monumentelor închinate eroilor neamului românesc de pe teritoriul Basarabiei”.