Absolvirea cursului de bază lideri

Publicat on noiembrie 8, 2019 în Evenimente

Absolvirea cursului de bază lideri

Ceremonia de absolvirea a celei de-a doua promoţie a cursului de bază lideri, organizat  şi desfăşurat de Centrul de instruire a sergenților
în perioada 16 septembrie – 8 noiembrie
curent , a avut loc astăzi la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În cadrul activităţii, 29 de sergenţi ai Armatei Naţionale au primit certificatele de absolvire din partea Şefului J1 Direcţie personal şi mobilizare, colonel Leonid Cazacov şi rectorului (comandant) Academie Militară, colonel Sergiu PLOP.

Colonelul Leonid Cazacov a felicitat participanţii la curs, subliniind importanţa experienţei acumulate pe parcursul cursului, precum şi implementarea ei în activitatea ulterioară în calitate de comandanţi inferiori, persoane capabile să conducă subalternii şi un exemplu demn de urmat pentru efectivul din subordine.

Rectorul (comandant) Academiei Militare, colonel Sergiu PLOP, a menţionat că sistemul de instruire profesională pentru sergenţi asigură personalului militar posibilitatea de a dobândi cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru a îndeplini eficient sarcinile atribuite, îmbunătăţirea competenţelor specialităţii militare şi a nivelului profesional precum şi  dezvoltarea personal ca lider.

Deasemenea, a felicitat absolvenţii cursului pentru rezultatele obţinute şi efortul depus pe întreaga perioadă de desfăşurare a cursului, dorindu-le mult succes şi realizări frumoase în carieră.

Acest curs se desfăşoară în conformitate cu Ghidul carierei militare şi are ca scop profesionalizarea sergenţilor Armatei Naţionale, care ulterior urmează a fi promovaţi în cariera militară.