În memoria marelui poet Mihai Eminescu

Publicat on ianuarie 15, 2014 în Evenimente

În memoria marelui poet Mihai Eminescu

CHIŞINĂU, 15 ianuarie 2014 – Cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu, astăzi, 15 ianuarie curent, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale, a fost organizat  un spectacol literar-muzical „Eminescu-nemurire”.

Oaspetele de onoare al evenimentului, actriţa Paulina Zaftoni, artistă a poporului, a prezentat un recital de poezie din creaţia eminesciană, urmat de mesajul adresat tinerilor, cu îndemnul de a studia şi cunoaşte opera şi creaţia lui Mihai Eminescu.

Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, Universităţii de Stat din Moldova şi  Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”  precum şi elevii din liceele capitalei, prezenţi la eveniment, au avut parte de un vast program artistic.

În agenda activităţii cultural-artistice au fost recitate poezii din creaţia eminesciană. Totodată au fost interpretate melodii pe versurile poetului Eminescu, de către lauriaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale. Programul a inclus o expoziţie de artă plastică, un film documentar.

Astăzi, cînd se împlinesc 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu a fost sărbătorită pentru a doua oară şi Ziua Culturii în Republica Moldova.