Vizită de familiarizare în Academia Militară

Publicat on martie 3, 2015 în Evenimente

Vizită de familiarizare în Academia Militară

CHIŞINĂU, 03 martie 2015 – Şeful Corpului de Cadeţi din SUA, locotenent–colonelul Brian Donely a întreprins o vizită de familiarizare, pe data de 03 martie curent, în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Scopul vizitei fiind coordonarea şi stabilirea unor repere de organizare a vizitei unui grup de cadeţi americani care urmează să se familiarizeze cu Academia Militară şi Republica Moldova, în perioada mai – iunie 2015.

Locotenent-colonelul Brian Donely a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare, în cadrul căreia au fost stabilite activităţile şi programul cadeţilor americani în instituţia de învăţămînt militar. Ulterior au fost vizitate subdiviziunile academiei şi inspectate condiţiile de trai şi studii ale cadeţilor, în perioada aflării în Republica Moldova.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, vizitele cadeţilor americani în instituţie sînt o bună experienţă pentru studenţii militari moldoveni, din care tinerii au oportunitatea de a învăţa de la colegii lor şi în acelaşi timp, stabilirea relaţiilor de comunicare.

În timpul aflării în Republica Moldova, studenţii din SUA vor cunoaşte istoria, obiceiurile, tradiţiile  ţării noastre, vor întreprinde vizite în unităţile militare şi vor avea deplasări în locuri istorice, excursii la muzee şi centre culturale. Cadeţii vor avea program zilnic similar studenţilor militari moldoveni.

Este de menţionat faptul că vizitele cadeţilor americani în Academia Militară şi Republica Moldova se desfăşoară anual începînd cu anul 2013.