Concert de adio pentru cadeți

Publicat on iunie 11, 2013 în Evenimente

Concert de adio pentru cadeți

CHIŞINĂU, 11 iunie 2013 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au susţin un concert pe data de 11 iunie curent,  pentru cadeții americani, prezenți în țara noastră la stagiu.

Potrivit maiorului Andrei Șram, comandant al Batalionului de învățămînt din cadrul Academiei Militare, oaspeții din SUA, aflați în Moldova, au avut posibilitatea de a se familiariza cu specificul  studiilor militare şi condiţiile de trai ale studenţilor militari din țara noastră. Cadeții americani, alături de studenții militari moldoveni au participat la ședințe teoretice și practice, conferințe, aplicații și trageri de luptă. De asemenea, în această perioadă, cadeții americani au studiat limba de stat.

Concertul pregătit de către studenții militari moldoveni, reprezintă un semn de ospitalitate a poporului noastru, a menționat maiorul Andrei Șram,

Totodată, comandantul (rectorul) Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliș, a avut o întrevedere de lucru cu oaspeții americani, în cadrul căreia a menționat că această experiență a studenților moldoveni și americani, pune bazele colaborării internaționale și interunivesitare.