Militari testaţi la cunoaşterea limbii germane

Publicat on iunie 12, 2013 în Evenimente

Militari testaţi la cunoaşterea limbii germane

CHIŞINĂU, 12 iunie 2013 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale, prezenţi la  cursul intensiv de studiere a limbii germane în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost evaluaţi pe data de 12 iunie curent, la cunoaşterea limbii germane.

Maiorul Ludmila Ianovici-Pascal, şeful Centrului Lingvistic, a declarat că asemenea curs de limbă germană se desfăşoară de două ori pe an, durata fiind 20 de săptămîni. Scopul cursului este de a transforma studentul în utilizator competent şi experimentat al limbii germane, capabil de a comunica în diverse situaţii.

La final, militarii sunt testaţi conform profilul lingvistic standardizat criteriilor STANAG.

Conform Planului de perfecţionare a cadrelor militare pentru Armata Naţională, din anul 1997 au fost desfăşurate cursurile lingvistice de studiere a limbii germane din cadrul Colegiului Militar ,,Alexandru cel Bun”, durata de studii fiind de cinci luni.

Procesul de testare finală a candidaţilor a fost monitorizat  de către  locotenent-colonelul Berthold Eisenreich – ataşat militar al Republicii Federale Germania, pentru Republica Moldova.

Este de menţionat faptul că pînă în anul 2013, cursurile de limbă germană au fost studiate de peste 120 militari.