Ieșirea de campanie a studenților militari

Publicat on martie 21, 2014 în Evenimente

Ieșirea de campanie a studenților militari

CHIŞINĂU, 21 martie 2014 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în timpul ieșirii de campanie, la Baza militară de instruire Bulboaca, au executat în perioada 17-21 martie curent, exerciţii de tragere şi conducerea maşinilor de luptă.

Comandantul–rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a inspectat baza militară de instruire, unde a dat aprecieri activităţii studenţilor militari în timpul şedinţelor, la disciplina instrucţia tragerii.

Căpitanul Dumitru Parfeni, lector la catedra artilerie a specificat că studenţii artilerişti, la ședințele practice, au executat trageri din aruncătorul BM37, calibru 82 mm, la distanţa de 2000 m, aruncătorul de bombe PM120, calibru 120 mm, la distanţa 3000 m şi autotunul 2S9 NONA 120 mm, la distanţa de circa 3000 m.

Potrivit locotenent-colonelului Vladislav Procopii, şeful catedrei instrucţia tragerii, în cadrul şedinţelor practice, studenţii infanterişti au executat trageri de luptă în ţintă, din armamentul de infanterie.

Sursele menţionate au subliniat că, în timpul tragerilor, au fost respectate măsurile tehnicii securităţii, conform regulamentelor.

Totodată, efectivul de studenţi, în timpul ieşirii de campanie, au executat exerciţii de conducere a maşinilor de luptă din dotarea Armatei Naţionale. Aici, fiecare student militar a condus mijloacele de tehnică militară, aplicînd studiile teoretice în exerciţii practice reale, în timpul şedinţelor aplicative.