Experienţă internaţională pentru militarii moldoveni

Publicat on aprilie 9, 2014 în Evenimente

Experienţă internaţională pentru militarii moldoveni

CHIŞINĂU, 09 aprilie 2014 – Reprezentantul Comandamentului Întrunit al Forţelor Aliate din Italia, colonelul Nicola Lombardo, efectuiază o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 08-10 aprilie curent.

Şeful catedrei Artă militară, locotenent-colonelul Pavel Croitoru, a menţionat că pe agenda vizitei expertului sunt incluse un şir de activităţi, care fac parte din programul  DEEP (Defense Education Enhancement Program), la care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, este parte. Şedinţele expertului din Italia, se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Totodată, colonelul Nicola Lombardo, v-a ţine un curs de lecţii în domeniul suportului informaţional al operaţiilor, acestea fiind destinate studenţilor militari, masteranzilor şi funcţionarilor publici de la Cursul postuniversitar de nivel politico-militar în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Ulterior, colonelul Nicola Lombardo v-a avea o întrevedere de lucru cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.