Conferinţa „Viitorul parteneriatului RM – NATO în condiţiile noilor provocări regionale”

Publicat on iunie 3, 2015 în Evenimente

Conferinţa „Viitorul parteneriatului RM – NATO în condiţiile noilor provocări regionale”

CHIŞINĂU, 03 iunie 2015 – Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, cadrele didactice şi studenţii militari au participat, pe data de 03 iunie curent, la Conferinţa „Viitorul parteneriatului RM – NATO în condiţiile noilor provocări regionale” organizată de Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova în incinta sălii de conferinţe Jolly Alon, din capitală.

La conferinţă au participat Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova E.S., Dl Arthur Michalski, Asistentul Adjunct al Secretarului General, Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate, Dl James Appathurai.

În cadrul evenimentului au fost discutate subiecte cu referire la Cooperarea RM-NATO: evoluţie şi perspective, parteneriatele NATO şi conceptul de neutralitate, Implicarea femeilor în sectorul de securitate şi apărare.

De asemenea a fost organizată o masa rotundă cu genericul „Cooperării societăţii civile cu autorităţile din cadrul sectorului de securitate şi apărare”.

La finele evenimentului au fost trasate unele aspecte ale rezultatelor cooperării societăţii civile cu autorităţile din cadrul sectorului de securitate şi apărare evidenţiind lacunele mecanismului curent de cooperare.