Militar moldovean în calitate de formator la cursul „English Faculty Development Workshop”

Publicat on mai 20, 2016 în Evenimente

Militar moldovean în calitate de formator la cursul „English Faculty Development Workshop”

CHIŞINĂU, 20 mai 2016 – În perioada 08-20 mai curent, şeful Centrului lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal, la invitaţia Departamentului Limbi străine, PLTCE (Partnership English Language Trainig Center Europe) de la Centrul George Marshall, Garmisch din Germania a participat în calitate de formator (facilitator) la cursul „English Faculty Development Workshop”.

Locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal a menţionat că la curs au fost utilizate tehnici şi metode inovative de predare a competenţelor lingvistice VORBIT şi SCRIS pentru militari cit familiarizarea cu criteriile STANAG 6001. Alături de încă doi colegi din Bulgaria au asigurat şi desfăşurat cursul respectiv. Activitatea desfăşurată la  Centrul G. Marshall din oraşul Garmisch, Germania, a întrunit reprezentanţi din statele: Armenia, Azerbaijan, Cehia, Georgia, Franta, Ucraina şi Tunisia.

Locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal, a subliniat că participarea în calitate de formator este o responsabilitate şi necesită implicare, aceasta fiind şi onorabil de a reprezenta Armata Naţională. Acest fapt demonstrează şi confirmă nivelul înalt de instruire lingvistică în Armata Naţională ceea ce contribuie esenţial la asigurarea interoperabilităţii în contextul globalizării lingvistice.

Este de menţionat ca reprezentantul Armatei Naţionale, a participat, în premieră, în calitate de furnizor de cunoştinte şi experienţă în domeniul instruirii lingvistice. Este indiscutabil o realizare importantă pentru Armata Natională.