Conferinţa ştiinţifică interuniversitară ,,Dezvoltarea Armatei Naționale în contextul aprofundării reformelor democratice”, ediția a IV-a 2019 organizată de Facultatea Administrație Publică a Academiei Militare ,,Alexandru cel Bun”

Publicat on februarie 14, 2019 în Evenimente

Pe data de 14 februarie 2019, în Academia Militară „Alexandru cel Bun” s-a desfășurat Conferinţa ştiinţifică interuniversitară ,,Dezvoltarea Armatei Naționale în contextul aprofundării reformelor democratice”, ediția a IV-a 2019 organizată de Facultatea Administrație Publică a Academiei Militare ,,Alexandru cel Bun”.

Aria tematică a conferinţei a conţinut următoarele subiecte:

  1. Aprofundarea reformelor democratice dintre Forțele Armate și societate în procesul de integrare europeană și cooperare cu NATO.
  2. Armata, Statul și Societatea-trecut, prezent, viitor.
  3. Instruirea lingvistică ca parte componentă a asigurării interoperabilității și participării în misiuni de menținere a păcii.
  4. Transformările în arta militară ca răspuns la provocările actuale ale securității.

La manifestarea ştiinţifică în cauză, au participat cadre didactice, cercetători ştiinţifici, analişti, experţi militari și studenții instituțiilor de învățămînt superior din Republica Moldova. Materialele conferinţei vor fi publicate în culegerea de articole ale conferinţei.