Alteța Sa Regală Principele Radu al României în vizită la Academia Militară

Publicat on octombrie 28, 2022 în Evenimente

Alteța Sa Regală Principele Radu al României  în vizită la  Academia  Militară

CHIŞINĂU, 28 octombrie 2022 – Academia Militară a fost onorată de vizita Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

       Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat, Sergiu Plop şi reprezentanţii conducerii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

       Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii s-au referit la cooperarea bilaterală, suportul acordat în dezvoltarea învățământului militar, dar și despre implementarea noilor proiectele de perspectivă în această privință.  

       În cadrul întrevederii, rectorul (comandant) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Iurie Gîrneț, a  prezentat date din istoricul şi dezvoltarea instituţiei militare, relaţiile de colaborare la nivel international. Deasemenea, au fost evidenţiate cele mai importante realizări ale academiei și activitățile bilaterale cu România din momentul stabilirii cooperării. Totodată, rectorul, a punctat proiectele de viitor, care urmează a fi realizate. La final,  a menţionat că instituția este deosebit de onorată de vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României şi a exprimat profunda recunoştinţă înaltului oaspete pentru susţinerea acordată și interesul deosebit manifestat pentru suportul instituţiei militare în dezvoltarea învățământului militar.

        În cadrul dialogului, oficialii s-au referit, în special, la realizarea angajamentelor și implementarea noilor proiecte destinate dezvoltării învățământului militar.  

        Alteța Sa Regală, Principele Radu al României şi-a exprimat intenţia de a menţine o colaborare continuă, în vederea unei posibilităţi de suport academic permanent instituţiei militare de învățământ superior. Totodată, a ţinut să menţioneze că scopul vizitei în Academia Militară este de a consolida relaţiile de colaborare bilaterale în domeniul științei militare, dar și realizarea noilor proiecte de perspectivă.