Sportivii anului 2013, premiați la Gala Sportului Militar

Publicat on februarie 5, 2014 în Evenimente

Sportivii anului 2013, premiați la Gala Sportului Militar

CHIȘINĂU, 5 februarie 2014 – Cei mai buni sportivi ai Armatei Naționale, au fost  premiați, în cadrul ceremoniei festive „Gala Sportului Militar”, organizată pe data de 4 februarie curent, în incinta Centrului de Cultură și Istorie Militară.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța a felicitat sportivii militari, care au evoluat cu succes la competițiile internaționale, dorind victorii  tuturor, îndeosebi celor, care vor reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice de iarna din Rusia.

Reprezentanții Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul (r) Igor Gîlca, campion mondial la Kempo și medaliat cu bronz la Campionatul European la Jiu-Jitsu și studentul Andrei Manic, deținătorul locului II la Campionatul Mondial Kempo 2013, au fost premiați pentru rezultatele înalte obținute la competițiile internaționale.

Totodată, un premiu special a fost oferit comandantului-rector al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelului Mihail Bucliș, pentru promovarea la nivel înalt a sportului, în cadrul tuturor competițiilor sportive, organizate în anul 2013.