Studenţii artilerişti în acţiune

Publicat on mai 30, 2018 în Evenimente

Studenţii artilerişti în acţiune

CHIŞINĂU, 29 mai 2018 – la Baza Militară de instruire în perioada 29-31 mai curent, studenţii artilerişti din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” efectuează trageri de luptă din armamentul de artilerie, exerciţii practice de specialitate.

Potrivit Şefului catedrei Artilerie – lector universitar (nivelul 1) maior  Vladimir Raeţchi în perioada menţionată au fost desfăşurate trageri de luptă din aruncătoare de bombe calibru 82 mm, în cadrul exerciţiului tactic cu tema: Bateria de aruncătoare în sprijinul companiei de infanterie în apărare.

„Scopul exerciţiului,  pentru studenţii anului 3 de studii este de a dobândi deprinderi practice în planificarea şi organizarea sprijinului prin foc a luptei de apărare la nivel de comandant pluton de conducere şi comandant pluton de tragere. Pentru studenţii anului 2 de studii scopul este de căpătare a deprinderilor practice în executarea obligaţiunilor de comandant de aruncător şi în calitate de servanţi la aruncător, de asemenea, executarea cercetării şi deservirii tragerii din punctul de comanda şi observare”, a specificat maiorul Vladimir Raeţchi.