Relaţii civil-militare învăţate de la expert străin

Publicat on aprilie 12, 2016 în Evenimente

Relaţii civil-militare învăţate de la expert străin

CHIŞINĂU, 12 aprilie 2016 – În perioada 11 -12 aprilie curent, expertul NATO, dr. Marybeth Ulrich de la Colegiul de Război din SUA a efectuat o vizită de asistenţă în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit decanului Facultăţii administraţie publică, locotenent – colonelul Anatolie Bucuci, vizita face parte din Planul de activitate a Programului de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP) – Moldova.

Expertul NATO, dr Marybeth Ulrich a ţinut un curs de lecţii studenţilor militari la ciclul I (studii de licenţă) şi participanţilor la cursul postuniversitar în domeniul securităţii naţionale. Tematica abordată la ore a fost axată pe specificul relaţiilor civil-militare, rolul şi principiile comunicării.

Vizita respectivă se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor de modernizare a învăţămîntului militar şi racordarea lui la standartele occidentale şi totodată, dezvoltarea Academiei Militare cu suportul Programului de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP).

Scopul activităţii fiind preluarea şi utilizarea experienţei occidentale în domeniul Leadership şi Relaţiile civil-militare, precum şi schimbul de experienţă între experţii străini şi militarii moldoveni.