Oamenii de ştiinţă ai academiei au participat la ,,Noaptea cercetătorilor-2013”

Publicat on septembrie 28, 2013 în Evenimente

Oamenii de  ştiinţă ai academiei au participat la ,,Noaptea cercetătorilor-2013”

La 27 septembrie 2013, în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în premieră pentru Republica Moldova, s-a desfăşurat  ,,Noaptea Cercetătorilor – 2013”.

La acest eveniment au participat şi reprezentanţii Academiei Militare a Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”: cercetători ştiinţifici, cadre didactice, precum şi studenţi.

Este de menţionat faptul, că ,,Noaptea Cercetătorilor – 2013” este un eveniment de promovare a ştiinţei şi se desfăşoară la data de 27 septembrie concomitent în peste 300 de oraşe europene.

,,Noaptea Cercetătorilor – 2013” este organizată în cadrul proiectului MORE4U, în premieră în Republica Moldova, şi este una din cele mai renumite iniţiative ale Uniunii Europene, ce reuneşte oamenii de ştiinţă cu publicul larg, care au interese comune.

,,Noaptea Cercetătorilor – 2013”, s-a desfăşurat  sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a Centrului de Proiecte Internaţionale şi Agenţiei de Logistică “Age Quod Agis” , cu participarea instituţiilor de cercetare şi a celor de învăţământ superior.

Proiectul este sprijinit prin fonduri europene, în cadrul celui de al 7-lea Program Cadru al Comunităţii Europene pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (PC7).